Jl. Kelurahan RT 04. RW.01 Bulusidokare, Sidoarjo

Timpul de urmărire a fost prelungit și la 28 de luni de la 15


0
Categories : blog

Timpul de urmărire a fost prelungit și la 28 de luni de la 15

Sofosbuvirul este un inhibitor al nucleotidelor NS5B polimerază inhibitor și la unii pacienți a fost indicat pentru utilizare doar cu ribavirină.

Dar cele două medicamente – aprobate în același timp în 2013 – nu au fost indicate pentru a fi utilizate între ele. Medicii și pacienții au așteptat – și unele cazuri continuă fără să aștepte – rezultatele studiului COSMOS.

Deși studiul este doar o fază II, a avut-o "date convingătoare," a comentat Jean-Michel Pawlotsky, MD, dr., de la Spitalul Universitar Henri Mondor din Créteil, Franța, lângă Paris, care nu a făcut parte din proces, dar care a moderat sesiunea la care a fost prezentat.

"Puteți aștepta întotdeauna încă câțiva pacienți," el a declarat pentru MedPage Today, dar datele sunt acum suficient de puternice pentru a sugera că ar avea și rate de succes ridicate.

De importanță, a spus el, a fost constatarea că polimorfismul Q80K viral a fost depășit de combinație.

"Este sensibil la sofosbuvir," el a spus. "Faptul că majoritatea pacienților cu mutații Q80K inițiale au răspuns indică faptul că va fi cazul în marea majoritate."

Studiul a avut patru brațe – două cu ribavirină timp de 12 și 24 de săptămâni și două fără aceeași perioadă. Pacienții au fost fie naivi la tratament, fie nu au reușit să răspundă la terapia anterioară și toți au avut boală avansată, cu scoruri de fibroză METAVIR de 3 sau 4.

Concluzia, a spus Lawitz, a fost că durata tratamentului și ribavirina nu au avut niciun efect asupra succesului, definit ca fiind lipsit de ARN VHC detectabil la 12 săptămâni după terminarea tratamentului sau SVR12. Specific:

În brațele de 24 de săptămâni, 93% din cei 30 de pacienți care au primit ribavirină au avut un SVR12 comparativ cu 100% din cei 16 care nu au primit-o. În brațele de 12 săptămâni, 93% din cei 27 de pacienți care au primit ribavirină au avut un SVR12, la fel ca aceeași proporție din cei 14 care nu au primit medicamentul.

Toți pacienții cu infecție cu genotipul 1b au atins SVR12, în timp ce ratele dintre cei cu infecție cu genotipul 1a au variat doar ușor în funcție de prezența Q80K – 95% în rândul celor fără ea și 96% în rândul celor care o au.

A existat, de asemenea, un efect redus al scorului fibrozei, a spus el; cei cu boala F3 au obținut succes la o rată de 98%, comparativ cu 95% pentru cei cu boala F4.

Medicamentele au fost sigure și, în general, bine tolerate, a spus Lawitz, cu un singur pacient care întrerupe terapia din cauza unui eveniment advers, o insuficiență renală care nu este legată de medicamente.

Dezvăluiri

Studiul a fost susținut de Janssen. Lawitz a dezvăluit relații relevante cu compania, precum și cu AbbVie, Achillion, Boehringer Ingelheim, Bristol-Myers Squibb, Gilead Sciences, Idenix, Merck, Novartis, Presidio, Roche, Santaris și Vertex.

Pawlotsky a dezvăluit relații relevante cu Gilead, Abbott, AbbVie, Achillion, Boehringer Ingelheim, Bristol-Myers Squibb, Gilead, Idenix, Janssen, Merck, Novartis și Roche.

Sursa primara

Asociația europeană pentru studiul ficatului

Referință sursă: Lawitz E și colab "Simeprevir plus sofosbuvir cu / fără ribavirină la VHC genotipul 1 anterior pacienți fără răspuns / fără tratament (studiu COSMOS): rezultatul primar (SVR12) rezultă la pacienții cu metavir f3-4 (cohorta 2)" EASL 2014; Rezumat 0165.

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

AMSTERDAM – Se adună dovezi că tratamentul curativ pentru hepatita C (VHC) poate ajuta pe unii pacienți cu ciroză avansată să fie scoși de pe listă pentru transplantul de ficat, a spus un cercetător aici.

Într-o cohortă de 142 de pacienți tratați cu succes pentru VHC în așteptarea transplantului din cauza cirozei decompensate, mai mult de 25% au reușit să iasă de pe listă, potrivit Luca Belli, MD, al Spitalului Niguarda din Milano, Italia.

Puncte de actiune

Rețineți că acest studiu a fost publicat ca rezumat și prezentat la o conferință. Aceste date și concluzii ar trebui considerate preliminare până la publicarea într-un jurnal evaluat de colegi.

Și la acești pacienți, riscul de complicații hepatice a fost foarte scăzut cel puțin în primii ani de la începerea tratamentului, a raportat Belli la Congresul Internațional al Ficatului, reuniunea anuală a Asociației Europene pentru Studiul Ficatului (EASL).

"Până în prezent, riscul de a muri după scoaterea din listă este mult mai mic decât cel de a muri după un transplant de ficat," Spuse Belli.

Constatările extind un raport al lui Belli și colegii anul trecut, care a constatat un efect similar într-un grup mai mic, cu o urmărire mai scurtă.

Studiul respectiv, al așa-numitei cohorte ELITA, a constatat că aproximativ un pacient din cinci ar putea fi anulați din cauza îmbunătățirii clinice după un tratament de succes cu agenți cu acțiune directă (DAA) împotriva VHC.

Dar cohorta a fost prea mică, iar monitorizarea a fost prea scurtă pentru a permite anchetatorilor să analizeze predictorii despre cine ar putea fi anulați sau ce se întâmplă cu pacienții eliminați de pe listă, a spus Belli.

Pentru a ajuta la umplerea golului, Belli și colegii săi au extins cohorta de tratament de la 103 la 142 de pacienți, dintre care 38 de pacienți (în creștere față de 21) au fost scoși din listă din cauza îmbunătățirii clinice. Timpul de urmărire a fost prelungit și la 28 de luni de la 15.

Anchetatorii au folosit datele suplimentare pentru a examina trei obiective principale: probabilitatea ca un pacient să scape de pe listă, ce factori au prezis acel rezultat și ce s-a întâmplat cu pacienții după ce au fost scoși din listă.

În general, au descoperit că puțin mai puțin de jumătate din cohortă a continuat să facă un transplant, în ciuda tratamentului cu VHC, în timp ce puțin peste un sfert – 26,7% – au fost scoase din listă. Restul a murit sau a părăsit cohorta, a spus Belli.

Belli și colegii săi au constatat că multe dintre aspectele bolilor hepatice s-au îmbunătățit după tratament: printre altele, scorurile MELD au scăzut, scorurile Child Pugh au scăzut, albumina a crescut, iar proporția pacienților fără encefalopatie hepatică s-a apropiat de 100%.

În timpul urmăririi după scoaterea din listă, doi participanți s-au recompensat și unul s-a înscris din nou pe lista de transplanturi. Un al treilea membru al grupului retras din lista a murit de carcinom hepatocelular, dar la finalul studiului, toți ceilalți membri ai grupului au rămas în viață, a spus Belli.

Analiza a sugerat că trei factori au ajutat la prezicerea celor care ar putea ieși de pe listă: scorurile inițiale MELD (mai mici de 16, 16 până la 20 și mai mari de 20), modificarea MELD după 12 săptămâni de terapie și prezența sau absența encefalopatiei hepatice, Spuse Belli.

El a avertizat că, deși există puține dovezi până acum de complicații hepatice la acești pacienți, "date de urmărire foarte prelungite" este necesară pentru confirmarea rezultatelor.

Sa demonstrat că terapia curativă pentru VHC reduce consecințele bolii atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, a comentat Marco Marzioni, MD al Spitalului Universitar din Ancona, în Italia, iar acest studiu extinde aceste constatări.

"Acest studiu este foarte important deoarece arată că terapia VHC poate fi eficientă în evitarea sau reducerea necesității transplantului într-un număr semnificativ de cazuri," Marzioni a spus, adăugând: "Este un exemplu excelent al faptului că eliminarea virusului hepatitei C poate oferi avantaje imediate pacienților, pe lângă avantajele pe termen lung."

Dezvăluiri

Anchetatorii nu au raportat niciun sprijin extern pentru studiu. Belli a dezvăluit relații cu Gilead, Abbvie, BMS și MSD.

Marzioni a spus că nu are relații comerciale care ar putea fi percepute ca un conflict.

Sursa primara

EASL 2017

Referință sursă: Belli LS și colab "Delistarea candidaților la transplant hepatic cu infecție cronică VHC după eradicarea virală: rezultat după radiere: un studiu european" EASL 2017; rezumat PS-063.

,

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

AMSTERDAM – Peisajul continuă să se schimbe la Congresul Internațional al Ficatului, reuniunea anuală a Asociației Europene pentru Studiul Ficatului (EASL).

După ani în care părea că întâlnirea a fost de hepatită C, tot timpul, tsunami-ul noilor științe în domeniu s-a retras, potrivit Laurent Castera, MD, dr., Secretar general al EASL.

"Vedem în mod clar o scădere a comunicărilor și prezentărilor de hepatită virală," a spus Castera, de la spitalul Beaujon din Clichy, Franța, a declarat în prealabil întâlnirii, care începe aici 19 aprilie.

Asta nu înseamnă că hepatita C (VHC) va fi ignorată, dar succesul noilor agenți cu acțiune directă (DAA) din ultimii ani înseamnă că majoritatea pacienților pot fi vindecați acum, a spus Castera, iar accentul s-a mutat oarecum – asupra problemelor de acces și tratarea populațiilor de nișă.

De exemplu, cercetătorii vor raporta despre utilizarea DAA-urilor în Europa, unde puține țări le permit să fie utilizate la toți pacienții cu VHC cronică. "Aceasta este în principal o reflectare a costului ridicat al DAA-urilor," Spuse Castera.

Situația este paralelă în SUA, unde mulți plătitori, atât publici, cât și privați, permit tratamentul DAA numai persoanelor cu boli relativ avansate, din nou din cauza costului medicației.

Și, pentru prima dată, cercetătorii vor prezenta rezultatele studiilor DAA la copii, arătând că sunt la fel de sigure și eficiente ca și la adulți, a spus Castera. Prezentarea vine după ce FDA a extins indicațiile pe 7 aprilie pentru două DAA-uri pentru a include copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Întâlnirea nu ar fi completă fără câteva știri despre tratamentul cu VHC: În sesiunea generală de deschidere din 20 aprilie, anchetatorii vor raporta despre studiul EXPEDITION, care a testat o nouă combinație – inhibitorul de protează NS3 / 4A glecaprevir și inhibitorul NS5A pibrentasvir – la pacienții cu cinci dintre cele șase genotipuri VHC și ciroză compensată.

Noul peisaj al congresului include mai multe despre cancerul hepatic, complicațiile cirozei, bolilor colestatice și ale bolilor hepatice grase, a spus Castera.

Reuniunea include, de asemenea, o componentă educațională largă, a remarcat el. De exemplu, un curs postuniversitar pe 19 aprilie se va concentra pe o abordare multidisciplinară a bolilor hepatice, cu alți specialiști care interacționează cu hepatologii.

"Acest lucru este aproape de ceea ce se observă în practica clinică de rutină, când tratăm pacienți cu boli hepatice," a https://harmoniqhealth.com/ro/suganorm/ remarcat el.

Delegații pot participa, de asemenea, la mai multe sesiuni privind știința de bază a celulelor stem și a medicinei regenerative în bolile hepatice, a adăugat Castera.

Copyright © 2020 krincingemaszerofire | All Right Reserved